lørdag, februar 26, 2022

Sentrale skikkelser innen det kristne antivaksine- og "Freedom-convoy"-miljøet støtter Putin og invasjonen av Ukraina


Sentrale skikkelser i det kristne antivaksinemiljøet i Norge og talere på 'Freedom-convoy' arrangementer  og legger ut linker til pro-russiske nyhetssider, smykker sine profilbilder på Facebook med russiske flagg og hevder at den amerikanske presidenten og 'hans folk er den største fienden'. Norske medier lager løgnreportasjer om krigen i Ukraina, og de bruker samme retorikk som Putin og beskriver Ukraina som et land styrt av nazister. Narrativet som fortelles er at Putin valgte å gå inn i Ukraina for beskytte russerne. En av dem går så langt som å si at det ikke finnes kristne i Ukraina, 'kun noen få'! Og det skriver han om vekkeleslandet Ukraina, som har noen av de største baptist- og pinsemenighetene i Europa. Og som har levende menighter også innen andre kristne tradisjoner.

Det er interessant å merke seg at det i dette kristne antivaksine- og 'Freedom-convoy'-miljøet finnes flere ihuga Israel-tilhengere. At de støtter Putin av alle er en gåte, når man tenker på de restriksjonene Putin har satt igang mot evangelikale kristne i Russland, samtidig som både den ukrainske presidenten og den tidligere statsministeren, Volodymyr Grojsman, er jøder!

Og påstandene om at Ukrainas politiske ledelse er nazister og et et diktatur hvor holdbar er den? Sammenligner vi Russland og Ukraina har Russland en eneveldig statsleder som har sittet ved makten i 20 år, mens Ukrainas president Volodymyr Zelenskij er Ukrainas sjette president. I motsetning til Russland er det ingen persondyrkelse av den ukrainske presidenten, og hva valg angår og fri presse kan man jo spørre seg hvor fritt det er for oposisjonelle i Russland, hvor de store mediene er statsstyrte og journalister og opposisjonelle fengsles.

Ingen kommentarer: