søndag, februar 20, 2022

Statsminister Naftali Bennett til jøder i Ukraina: 'Kom hjem!'

"Kom hjem!" lyder beskjeden fra Israels statsminister Naftali Bennett (bildet) til Ukrainas jøder. Nettutgaven til The Jerusalem Post har i dag et stort oppslag om den israelske statministerens inderlige oppfording. En rekke eksplosjoner ble hørt i dag, søndag, i sentrum av den separatist-kontrollerte byen Donetsk i det østlige Ukraina. 

Statsminister Naftali Bennett gjentok regjeringens advarsel til israelske borgere i Ukraina, på søndagens regjeringsmøte.

"Dette er ikke tiden for å si 'det vil ordne seg'," sa Bennett. "Det er bedre å bli plaget nå enn å være i reell fare senere. Kom hjem."

Bennett sa at «dette er en følsom tid for verdens stabilitet», men ville ikke forutsi hva som vil skje mellom Russland og Ukraina.

Ukraina stenger midlertidig sjekkpunkt i Donbass på grunn av bombing.

Han pekte på UDs innsats for å hjelpe israelere med å returnere fra Ukraina. Over 3 000 av anslagsvis 12 000 har allerede gjort det.

"Det er fortsatt mange tusen der på et tidspunkt da noen av flyselskapene kansellerer flyvninger," beklaget Bennett.

Lørdag oppfordret Ukrainas president Volodymyr Zelensky Russlands president Vladimir Putin til å møte ham for samtaler for å dempe spenningen ettersom ryktene om en forestående invasjon fortsetter å vokse, rapporterte Associated Press.

Jeg oppfordrer til fortsatt forbønn for den svært spente situasjonen mellom Russland og Ukraina. La oss be for alle som lider, alle de fryktsomme, de psykisk syke, alle som nå evakueres og la oss be for de mange tusen jødene som forsøkerå komme seg på fly til Israel. 

Ingen kommentarer: