onsdag, februar 23, 2022

Ukrainsk baptistpastor: Be! Be! Be!


"Be! Be! Be!" skriver en ukrainsk baptistpastor til meg i dag.  Jeg har holdt kontaakt med ham i flere år. Nå er han djupt fortvilet. Han har pastoralt ansvar for en baptistkirke med flere utposter. Slik situasjonen er nå oppgir jeg ikke hans navn. I dag ble kjent at USA mener at Ukraina kan bli angrepet av Russland i en fullskalakrig innen 48 timer. 

Natt til fredag 18.februar opplevde jeg flere ganger i løpet av natten en sterk tiltale om å be spesielt for den ukrainske byen Mariupol. Jeg skrev om det i en egen bloggartikkel samme dag. Siden den dagen har jeg vært spesielt opptatt av å lese siste nytt fra denne byen, og i dag kan VG fortelle at kystbyen Mariupol er spesielt utsatt og kan havne midt i skuddlinjen om den russiske hæren skulle angripe Ukraina.

Mariupol er en del av Donetsk fylke, og byen ligger ikke langt fra området som prorussiske utbrytere kontrollerer, men i Mariupol har den ukrainske regjeringenshæren kontroll. 

Mange ukrainere opplever stor uro. Det gjelder også ukrainere som bor i Norge,som nå naturligvis er veldig bekymret for sin familie hjemme i Ukraina. La oss også huske dem i våre forbønner. La oss be for våre ukrainske trossøsken, for de eldre, syke og funksjonshemmede.

Ingen kommentarer: