lørdag, oktober 01, 2011

Anabaptister som arbeider blant de fattige i Chile

Chilenske menigheter som arbeider blant de fattigste av de fattige i Chile, ble medlem nr 100 av Mennonite World Conference. The Iglesia Evangélica Menonita de Chile (Evangeliske Mennoniter i Chile, eller IEMCH), ble opptatt som medlem i mai. 14 menigheter er knyttet til IEMCH, og de har tilsammen 1200 medlemmer.

Iglesia Evangèlica Menonita de Chile er bare en av flere uavhenige anabaptistiske grupper i Chile. De består i all hovedsak av chilenere. IEMCH oppstod i de fattigslige områdene rundt Santiago. Arbeidet som drives er en kombinasjon av sosialt arbeide og evangelisering, kamp mot narkotika misbruk og opplæring av en ny generasjon unge ledere. De holder retreater som når mange mennesker, de reiser ut til avsidesliggende byer med evangeliseringsteam, arbeider i fengslene og holder sommerleire med trosopplæring. IEMCH sender også ut sine egne misjonærer, blant annet til Argentina og til Andesfjellene.

På bildet ser vi Cristian Bustos til venste, som taler med Daniel Delgado, president for The Evangelical Mennonite Church of Chile. — Foto: Titus Guenther/MWC

Ingen kommentarer: