mandag, oktober 31, 2011

Mange lengter etter et menighetsfelleskap ut over søndagens gudstjeneste

I går fikk jeg en epost fra min venn, Peter Hoover, lederen for den anabaptistiske kommuniteten, Rocky Cape Christian Fellowship. Han sendte med et bilde fra Bayern i Tyskland (bildet). Årsaken til at Peter skriver denne gangen, er et brev han har fått. Brevet gir uttrykk for noe av det mange lengter etter.

Vedkommende skriver til Peter Hoover, fordi han vet at Peter har reist i mange land, og kjenner den åndelige situasjonen, ikke minst i Europa, bedre enn mange andre. Han som skriver har et brennende spørsmål:

"Kan du fortelle meg hvor i verden det ville være best å bygge en gudfryktig familie?"

Det er ikke et spørsmål du kanskje får så ofte, du heller? Men så relevant det er, ikke minst i en tid som vår, hvor det blir mindre og mindre av gudsfrykt hos folk flest. Hvor presset mot de som vil leve radikalt og overgitt til Jesus blir større og større - fra alle hold.

Mannen som skriver til Peter Hoover forteller at han stadig vender dette spørsmålet til Gud i bønn om et slikt sted.

Og Peter Hoover skriver til meg: "I ganske mange år nå har jeg forsøkt å knytte mennesker som denne mannen med troende menneser her og der, rundt om i verden. Jeg vil fortsette å gjøre det så lenge jeg er i stand til det."

Så legger Peter til: "Vi trenger mye mer enn elektronisk kontakt. Vi trenger Kristus og Hans menighetsfellesskap."

Og jeg er enig med Peter Hoover. Mange - svært mange - mennesker lengter etter fellesskap, etter nærhet med andre kristne, hvor de kan leve ut troen i et hverdagsliv - i en radikal etterfølgelse av Jesus. Men hvor finner vi disse fellesskapene? Som vil noe mer enn bare å møtes søndag formiddag, og så gå hjem hvert til sitt?

Ingen kommentarer: