onsdag, oktober 12, 2011

Ordets klippegrunn - Bibelen er tilstrekkelig!

Oppdatert utgave:
La oss slå fast dette med det samme: Bibelen er tilstrekkelig! Og den er avsluttet. Det finnes ikke skrifter utenom som kan likestilles, eller som har samme autoritet som Bibelen har.

Når noen nå igjen trekker frem Thomas-evangeliet, og vil få kristne til å tro at dette er et guddommelig skrift på linje med Guds ord, og at det faktisk er autentiske Jesus-sitater, så er det viktig ikke å la seg lure! Om man i en så forvirret tid som vår skal stå på klippegrunn, så gjør man det om man holder seg til Bibelen, og ikke til noe annet. Bli ikke forført.

En person uttrykte seg slik forleden: "Vi må ikke utelukke noe som er bibelsk..." Det er jeg helt enig i, men da er det også en forutsetning at det virkelig er bibelsk, og vi kan ikke bygge på noe utenombibelsk skrift, om vi skal hevde at det vi holder på med er bibelsk. Det burde være innlysende.

Guds ord advarer selv mot de som vil legge noe til, eller trekke noe fra, Bibelen:

"Jeg vitner for enhver som hører ordene i denne profetiske bok: Om noen legger noe til, skal Gud legge på ham de plagene som det er skrevet om i denne boken. Og om noen trekker noe fra ordene i denne profetiske bok, skal Gud ta fra ham hans del i livets tre og i den hellige by, som det er skrevet om i denne boken." (Åp 22,18-19)

Dette ordet gjelder selvsagt ikke bare Johannes' Åpenbaring, men hele Bibelen, fordi det er den, og ingen andre skrifter, som er guddommelig inspirert: "Hver bok i Skriften er innblåst av Gud." (2.Tim 3,16)

Taler ikke Gud lenger? Jo, det gjør Han, gjennom sitt ord - først og fremst. Og gjennom sine nådegaver. Men det skjer aldri på bekostning av Guds skrevne ord, og aldri i motsetning til Guds skrevne ord, Bibelen. Aldri.

Derfor skal vi vokte oss for mennesker som likestiller andre skrifter med Guds ord, eller som sier noe som står i motsetning til Guds ord. Gud taler aldri mot seg selv. Vil du være trygg i endens tid? Hold deg til Bibelen. Stå på Ordets klippegrunn. Guds ord er evig, uforanderlig, guddommelig inspirert, autoritativt. Det holder.

Ingen kommentarer: