torsdag, oktober 06, 2011

Baptistene i Danmark diskrimineres

Danske baptister blir diskriminert. Mens Den danske kirke, forsamlingshus og kinoer får økonomisk støtte til å tilpasse lokalene til handikapede, blir baptistene nektet.

Det var i fjor at menighetsledelsen i Baptistkirken i Vodskov (bildet), søkte om støtte for å gjøre tilgjengeligheten bedre for funksjonshemmede. Selv om 50 av Den danske kirkens lokaler, har fått slik støtte, ble baptistene nektet. Det samme gjentok seg når menigheten søkte på nytt for noen uker siden. Begrunnelsen til departementet er at "baptistene ikke har en tjeneste som retter seg mot medborgere og at de ikke er en del av den offentige forvaltning". At baptistene har flere offentlige funksjoner som vigsler og begravelser, betyr ikke noe, sier departementet.

Reaksjonene mot denne diskrimineringen uteblir ikke, og det fra litt uventet hold. Den kommer blant annet fra domprosten i København, Anders Gadegaard, som er svært kritisk til departementets behandling av saken. Protesterer gjør også Danske kirkers råd.

Så spørs det om den politiske ledelsen i Danmark vil vedstå seg at den driver diskriminering av trossamfunn, for det er jo i praksis det den gjør.

Ingen kommentarer: