mandag, oktober 17, 2011

Svært allsidig, praktisk og unik ny norsk Studiebibel

Denne helgen har jeg hatt den store gleden av å bla i den nye store norske Studiebibelen som er utgitt av Norsk Bibel. Jeg er mildest talt overveldet av all informasjonen man får på en svært oversiktig og lettfattelig måte. Nå har vi etter hvert fått flere norske Studiebibler, men denne er unik.

Hør bare:

Den er på 2400 sider, har mer enn 15.000 praktiske og oppbyggelige vers-for-vers kommentarer til bibelteksten, ca 150 notater om forhold på Bibelens tid - det være seg kultur eller historiske forhold - , den har 114 artikler om bibelske temaer og hovedord, 350 ordstudier som forklarer viktige hebraiske og greske ord, 69 kart satt inn i teksten. I tillegg til dette kommer innledninger til alle de Bibelens bøker, innholdsoversikt for hver bok, evangelieharmoni som sammenstiller alle de fire evangeliene, et stort emneregister, bibelatlas med register og en stor bibelordbok! Og - ikke å forglemme dette, som jeg synes var veldig spennende: en tidslinje som setter de bibelske bøkene, personene og hendelsene inn i den rette historiske sammenhengen.

Bibelteksten er teksten som er blitt benyttet i Norsk Bibel sine utgaver, og da den sist reviderte fra 2007. Redaktører for Studiebibelen er: Erik Kråkenes og Asbjørn Kvalbein. En rekke norske bidragsytere er med, jeg nevner: Terje Berg, Jan Bygstad, Gunnar Bonaksen, Jens Fredrik Brenne, Thor Evje, Odd Sverre Hove, Jon Kvalbein, Dag Øivind Østereng, Kurt Hjemdal, med mange flere.

Selve kommentarene er bygget på en oversettelse av den meget anerkjente amerikanske Studiebibelen til Thomas Nelson Publishers.

Studiebibelen har fått navnet "Bibelen Ressurs", og den svarer virkelig til navnet sitt! Dette er en gull- og diamantgruve av uvurderlig verdi. Her finnes det aller meste av det du leter etter i en god Studiebibel, skrevet av bibeltroende mennesker. Den er et funn for den daglige bibellesningen, og den er til stor hjelp for alle som skal forberede en andakt eller en preken, eller som bare leter etter en forklaring på et bibelvers.

Studiebibelen finnes i to utgaver. Den ene i en nydelig skinninnbinding til 1095,- og den andre i stivbind (bildet) til 495.-

Ingen kommentarer: