søndag, oktober 30, 2011

Cubansk baptistpastor og menneskerettighetsaktivist arrestert

Den cubanske bloggeren, menneskerettighetsforkjemperen og baptistpastoren Mario Felix Lleonart Barroso (bildet), ble arrestert forrige onsdag i det han forlot sitt hjem i Taguayabon for å undervise ved et teologisk seminar i Santa Clara.

Pastor Lleonart Barroso fikk beskjed om at han var plassert under husarrest, selv om det ikke ble gitt noen begrunnelse for dette. Han gikk tilbake til huset sitt og fortalte sin kone at "han ville forlate huset da det var hans rettighet og at en husarrest var det samme som å frarøve ham hans frihet". Idet pastor Barroso forlater huset, kjører en politibil opp ved siden av ham, og representanter for statspolitiet ber ham om å gå inn i politibilen. Da han nektet dette, var hans kone og en rekke andre personer vitner til at han ble tvunget inn i politibilen og kjørt til en lokale politistasjonen.

Pastor Lleonart Barroso var de siste månedene blitt arrestert en rekke ganger. En av gangene i forbindelse med at han skulle delta på et kurs i teologi. Pastor Barroso kom i søkelyset da han gav pastoral støtte til en sultestreik og til prisvinneren av EU's menneskerettighetspris, Guillermo Farinjas. Dette gjorde at menneskerettighetssituasjonen på Cuba igjen fikk internasjonal oppmerksomhet, hvilket de cubanske myndighetene misliker på det sterkeste. Man antar at den siste arrestasjonen har sammenheng med at myndighetene vil forhindre pastor Lleonart Barroso fra å skrive under kondolanseprotokollen til Laura Pollan, en cubansk menneskerettighetsaktivist, som døde i forrige uke.

Ingen kommentarer: