søndag, oktober 16, 2011

Til jordens ender med evangeliet

Olga Shulgina (bildet) er evangelist blant nentserne, en av urbefolkningsgruppene i Russland. Tidligere i år var hun på en misjonsreise til Khanti-Mansisk, en sibirsk by, som er selve episenteret for den russiske oljeindustrien. De besøkte også Numto, som er et avsidesliggende sted hvor det ikke finnes noen evangelisk virksomhet fra før av.

- Den siste delen måtte vi bruke snøscooter da det ikke var vinteråpen vei lenger. Vi delte ut varme klær, gummihansker til fisket, verktøy og kristen litteratur, forteller hun i et reisebrev til Lys i Øst, som er et nyhetsmagasin for Pinevennenes Ytremisjon i Eurasia. Hun legger til:

- Mitt hjerte drømmer om at Tatva må bli helbredet. Han er en blind, men meget dyktig mann, som selv hogger ved, fikser, bygger hytter og er flink til å synge nentsiske eventyr. Ei døv dame som het Annushka, kom til oss og ba om forbønn. Noen stengte døren da vi kom. Vi forstår at i deres hjerter var det frykt. Vi ber for dem.

Olga Shugina og resten av teamet - Tiina, som er misjonær fra Finland og russeren Leonid Platonov - bodde hos hennes foreldre under denne misjonsreisen.

- Vi dro ut i skogen eller til innsjøen for å be. En dag da vi kom til bredden av en liten elv, så vi hodeskaller av reinsdyr og utblekede klesstykker om hang på trærne. Vi forsto at dette var plassen de ofret til gudene. Der proklamerte vi at de sataniske åndelige kreftene måtte brytes ned.

Noen blant den lokale befolkningen hadde klaget de tre misjonærene inn for myndighetene, og på grunn av dette måtte de tre avgi forklaring for sikkerhetspolitet. Men fordi Olga Shugina er registrert i folkeregiseret i Numto ble ikke dette noe problem.

- Jeg tror at også på dette stedet vil det en dag bli sanne tilbedere av Gud.

På bildet: Olga Shugina. Foto brukt med tillatelse fra Lys i Øst.

Ingen kommentarer: