tirsdag, oktober 18, 2011

Tony Campolo - radikal Jesusetterfølger med sterkt sosialt engasjement hovedtaler på årskonferanse

Tony Campolo (bildet), amerikansk baptist, radikal kristen, forfatter, sosiolog - kjent for å utfordre evangelikale kristne med å illustrere hvordan deres tro kan gi løsninger i en kompleks verden - blir en av hovedtalerne på årskonferansen til baptistene i Storbritannia neste år.

Campolo er et spennende valg av hovedtaler. Han er en sosial aktivist med en stor lidenskap for Jesus. Nylig kom han med følgende uttalelse i et intervju med et kristent ukemagasin:

"Jeg finner det merkelig at det siste sted jeg virkelig kan sitere Jesus i disse dager er i amerikanske kirker. De ønsker ikke å høre: 'overvinn det onde med det gode'. De ønsker ikke å høre 'de som griper til sverd skal falle for sverd'. De ønsker ikke å høre 'hvis din fiende skader deg, gjør godt, gi mat, klær og tjen ham'. De ønsker ikke å høre 'salige er de barmhjertige'. De ønsker ikke å høre 'elsk dine fiender'."

Neste års konferanse skal holdes i London, og det er 15 år siden sist årskonferansen ble lagt hit. Den arrangeres i tiden fredag og lørdag 4.-5 mai, og lørdagen vil det bli holdt ikke mindre enn 13 ulike dagskonferanser en rekke steder rundt om i London med ulike temaer.

"Beyond 400" er hovedtema for årskonferansen. Man ønsker med dette å markere 400 års jubileet for den første baptistmenigheten som ble etablert i Storbritannia, i London, men også se nærmere på de utfordringene som man står ovenfor i årene fremover.

Ingen kommentarer: