tirsdag, oktober 04, 2011

SISTE: Jobber med å få FN til å behandle saken mot den dødsdømte iranske pastoren

SISTE: European Centre for Law and Justice, som har konsultativ status i FN, ser nå på mulighetene for å aksjonere for den dødsdømte iranske pastoren Yousef Nardarkhani.

Nardarkhani's advokat, Mohammed Ali Dadkhah, har ennå ikke mottatt de nye svært alvorlige anklagene som er rettet mot den 34 årige pastoren. Som nevnt i de to siste bloggartiklene som beskriver dødsdommen mot Yousef Nardakhani, har de iranske myndighetene nå fabriert en anklage som går ut på at pastor Nardarkhani er sionist, og at han har begått en voldtekt og har fremsatt trusler. Det er tydelig at dette er en bevisst strategi for å få oppmerksomheten bort fra at det faktum at saken egentlig handler om at Nardarkhani er fratatt sine borgerlige rettigheter og fratatt muligheten til å utøve sin tro. De opprinnelige anklagene gikk ut på at han var en frafallen fra Islam, men når det viste seg at Nardarkhani aldri hadde vært muslim, mente de iranske myndighetene at siden hans foreldre var muslimer, var det likevel å betrakte som frafall fra Islam.

Siden dette vakte sterke reaksjoner i det internasjonale samfunnet, har myndighetene derfor lagt opp til en ny strategi, som går ut på å fremsette anklager om at han har begått kriminelle handlinger (les: voldtekt) og er sionist. Det er dødsstraff for slikt i Iran.

Det er ikke kommet noen reaksjoner fra norske myndigheter i denne saken, og norske sekulære medier er tause om saken.

2 kommentarer:

Jens Thoresen sa...

Undrast på om dei vil vera like tause om det verste skulle skje?

Kanskje det kan vera ein ide å senda lesarbrev til avisene om saka og sjå om dei er viljuge til å prenta desse? Sjølv har eg gjort det i lokalavisa, og dei tek gjerne inn slikt stoff.

Bjørn Olav sa...

Dette er en veldig god ide. Håper mange skriv leserbrev til sin lokalavis om denne saken. Jo større publisitet, jo bedre.