mandag, oktober 10, 2011

Vær varsom så du ikke faller fra, del 1.

Richard Owen Roberts (bildet), en av vår tids fremste kjennere av vekkelseshistorien, og en bibellærer av rang, talte nylig på Heart Cry for Revival konferansen, som ble holdt i The Cove, Billy Graham senteret i Asheville i North Carolina. Denne talen inneholder så mye som jeg opplever som viktig for Kristi kropp i dag, at jeg har valgt å oversette deler av den i en ny serie her på bloggen:

Den fundamentale sannhet som er den underliggende tonen i dette budskapet er den sannheten vi finner i Luk 12,48:

"Av den som har fått mye, skal det ventes mye, og av den som mye er betrodd, skal det kreves desto mer."

Det er slik at kirken ikke tror på denne sannheten i dag, i hvert fall ikke i noen særskilt grad som innvirker på måten den opptrer på. Lytt til ordene fra Neh kapitel ni:

"På den tjuefjerde dagen i denne måneden samlet Israels barn seg for å holde faste, kledd i sekk og med jord strødd over seg. De som var av Israels slekt, skilte seg ut fra alle som hørte til fremmede folk. De stod fram og bekjente sine synder og sine fedres misgjerninger. Så ble de stående der de som hadde sin plass, og de leste i Herrens deres Guds Lovbok en fjerdedel av dagen. Den neste fjerdedelen bekjente de og tilba Herren deres Gud." (v.1-3)

Når var siste gangen du deltok på et møte som dette? Når var siste gangen du var kledd i sekk og aske og hadde jord strødd over deg? "Av den som har fått mye, skal det ventes mye, og av den som er mye betrodd, skal det kreves desto mer."

Hvem har mer, Nehemja og hans tids troende, og vår tids troende? Nehemja hadde ikke en liten bit en gang av det vi har nå. Han hadde ingen Bibel. Det var intet kors i hans liv, selv om han hadde korset å se frem til. Han hadde ikke Den Hellige Ånd på samme måte som vi har det i dag. Vi kunne lage en lang liste over ting som Nehemja og hans samtidige ikke hadde, og likevel var deres respons overfor Gud mye mer seriøs enn den typiske reaksjonen til Gud som finnes i dagens kirke. Forstår vi ikke at vi som er så mye betrodd, også vil bli krevd mye av?

Ingen kommentarer: