tirsdag, oktober 11, 2011

Baptistenes Verdensallianse engasjerer seg i saken mot dødsdømt iransk pastor

Baptistenes Verdensallianse, som representerer 47 millioner døpte troende i mer enn 200 land, engasjerer seg nå for å få satt fri den dødsdømte iranske pastoren, Yousef Nardarkhani.

- Det er sørgelig og opprørende at noen blir dømt til døden for en samvittighetsforbrytelse, sier Raimundo Barreto, direktør for avdelingen for frihet og rettferdighet innen Baptistenes Verdensallianse. Han legger til:

- Vi ønsker virkelig å stå sammen med Pastor Youcef Nadarkhani, ber om løslatelse, og gjør alt som står i vår makt for påvirke utfallet.

Barreto har overbrakt BWAs bekymring videre til Irans representasjon i Washington, DC, til FNs assisterende generalsekretær for menneskerettigheter, og videre i FN systemet, slik at de kan gjøre alt som står i deres makt “for å reversere denne forferdelige dom.”

Barreto, som er en brasilianer, har også kontaktet FNs permanente oppdrag i Brasil i lys av det gode forhold som er mellom brasiliansk og iranske myndigheter.

Baptistenes Verdensallianse oppfordrer baptister i alle land å myndighetene til å gå i dialog med den iranske regjeringen om denne situasjonen. Barreto forteller at flere land som Polen har innkalt Irans ambassadører om Nadarkhani tilfelle

Ingen kommentarer: