torsdag, oktober 06, 2011

Borgerrettighetsforkjemperen Fred L. Shuttlesworth er død

Baptistpastoren og borgerrettighetsaktivisten, Fred L Shuttlesworth, er død, 89 år gammel. Her ses han på bildet til venstre, sammen med Ralph Abernathy og Dr. Martin Luther King i 1963. Shuttlesworth døde i går på Princeton Baptist Medical Center, Birmingham, Alabama.

Dermed er enda en av de legendariske borgerrettighetsforkjemperne i kretsen rundt Martin Luther King jr. gått bort. Som pastor for Greater New Light Baptist Church, som Shuttlesworth grunnla i 1966, ledet han kampen mot segresjon og andre former for rasisme. Han var medstifter av Southern Christian Leadership Conference, en afrikansk-amerikansk borgerrettighetsorganisasjon som har spilt en avgjørende rolle i bekjempelsen av rasismen i USA. Pastor Shuttlesworh var en av hovedlederne i den såkalte Birmingham kampanjen, som var organisert av Southern Christian Leadership Conference, for å rette fokus mot behandlingen av fargede i Birmingham.

Hele sitt liv kjempet Fred L. Shuttlesworth for de fargedes rettigheter, og var også en utrettelig forkjemper for å skaffe til veie hus for hjemløse. Han utsto slag og spark både verbalt og fysisk, og levde det han preket.

Foto: United Press International.

Ingen kommentarer: