onsdag, september 18, 2013

Ny bølge av forfølgelse mot kristne i India

Det går en ny kraftig bølge av forfølgelse over India. 25.august ødela en hinduistisk mobb en kirke i det nordlige India, og banket opp pastoren og menighetens medlemmer. Dette melder Barnabas Aid.

Fire pastorer i denne menigheten har over tid måtte gi opp sine tjenester i denne menigheten på grunn av den volden de er blitt utsatt for. Kirkebygget har fremdeles under oppføring da kirken ble ødelagt. Hundrevis av hinduer klatret opp på kirketaket, og rev kirken fra topp til bunn.

I delstaten Karnataka, i det sørvestlige India, er kristne blitt utsatt for voldelige angrep ved tre ulike tilfeller.

Som tidligere nevnt på bloggen ble den kristne enken Doddamma og hennes datter slått helseløse, når de nektet å fornekte Kristus og vende tilbake til hinduismen. Det skjedde 18. august. En uke tidligere ble pastor, Paramajyothi, dratt ut av sin kirke i Chitadurga distriktet. Illsinte hinduer rev klærne av ham og banket ham opp mens forsamlingen ble tvunget til å se på. Etter mishandlingen fikk pastor Paramajyothi beskjed om å forlate området, og ikke komme tilbake.

3. august angrep 50 hinduer et kristent ektepar i Bijapur-distriktet. Somashekarwaqs og hans kone fikk beskjed om å vende tilbake til hinduismen, hvis ikke ville de bli tvunget til å forlate sitt hjem og sin landsby. Etter at ekteparet nektet å fornekte Kristus, så ble de anmeldt til politiet for å tvinge hinduer til å bli kristne!

Ingen kommentarer: