fredag, september 27, 2013

Guds forunderlige gjerninger i Midt-Østen

Det gjør noe med meg når jeg kan starte dagen med følgende melding fra en av mine gode venner, en pastor fra Midt-Østen:

'Denne morgenen reiser jeg til Libanon for å forkynne Guds ord, og hjelpe til med å døpe 20 nye kristne. Vær snill å be for meg ...'

Jeg kan ikke fortelle deg hans navn, men i mange år nå har denne mannen fra Jordan, reist mellom landene i Midt-Østen for å forkynne evangeliet, gjøre disipler, trene nye ledere. Utrettelig, ofte med fare for eget liv. Ledertreningen pågår ofte om natten eller på hemmelige steder. Han reiser til noen av landene som få andre våger seg inn i på grunn av forfølgelsen som pågår. Vi har jevnlig kontakt. Jeg har privilegiet å få være en av hans forbedere. Da gjør det godt å få en slik hilsen tidlig en fredag morgen: 'Er på vei til Libanon for å hjelpe til med å døpe 20 nye kristne ...'

Får vi det med oss? 20 nye kristne. Jesus sier at det er fryd og glede i himmelen når en synder omvender seg! Den gleden har jeg del i og sikkert også du når du leser dette. 20 nye som har gått over fra mørke til lys, fra døden til livet!

Denne uka fikk jeg også en annen gladmelding. En annen pastorkollega av meg: Saleem Shalash:

For fire år siden grunnla han en ny baptistmenighet i Nasaret. Da var de syv. Nå er de 99 døpte medlemmer. De har vokst ut av et lokale. Det ville ikke forundre meg om det nye lokalet også blir for lite snart.

Saleem kommer til Norge om ikke så lenge. Da har jeg gleden av å tolke ham. Det blir spennende å høre hva han har å fortelle om de forunderlige gjerningene Gud gjør i den muslimske verden for tiden. Mange mennesker kommer til tro. For noen av dem koster det alt. Det koster dem livet.

La oss takke Gud for det Han gjør, og la oss be for de mange som kommer til tro i Libanon, Jordan, Syria, Egypt, Tyrkia, Irak, Iran, Saudi-Arabia, Oman, Yemen, de palestinsk-arabiske områdene og Israel.

Ingen kommentarer: