mandag, september 02, 2013

Pastorer og prester har større risiko for depresjon og angst

En ny studie foretatt blant mer enn 1.700 pastorer viser at pastorer og prester har mye større risiko for depresjon og angst - forårsaket av stress - enn de som har andre yrker.

Studien er foretatt av Clergy Health Initiative (CHI) ved Duke Divinity School. De foretok intervjuer blant 1.726 metodist-pastorer i North Carolina. Undersøkelsen - som ble presentert i The Journal of Primary Prevention, viser at 13,5 prosent slet med angst, mens mer enn 7 prosent slet med både angst og depresjon. Dette er 5,5 prosent høyere enn for landet forøvrig.

'Pastorer kan skapt et liv for dem selv som er så sterkt sammenvevd med deres tjeneste, at deres psykiske helse er avhengig av hvordan de har det i tjenesten,' sier Rae Jean Proeshold-Bell, som har ledet studien.

Depresjonen og angsten pastorene opplever knyttes til alle forventningene knyttet til rollen som pastor. Det sammen med utfordringene knyttet til sjelesorg overfor mennesker som har mistet noen av sine kjære, og alle forberedelsene som må gjøres for å kunne tale hver eneste søndag til en forsamling.

Ingen kommentarer: