fredag, september 20, 2013

Økende forfølgelse av kristne på Sri Lanka - menigheter må stenge

Det er ikke bare i India de kristne opplever en ny og kraftig bølge av forfølgelse. Det samme skjer på Sri Lanka.

I Hambantota distriktet, som ligger helt sør på Sri Lanka har det var det vært et påtrykk om å få stengt alle menigheter og mange husmenigheter er nå så hardt presset at de har opphørt med sine møter. Så langt har omlag 20 menigheter i det sørlige Sri Lanka blitt stengt dette året.

Mine informanter forteller at baptistmenigheten i Sri Lankas hovedstad, Colombo, fremdeles driver sin virksomhet. Viktigere enn noensinne er det at vi nå ber om at menighetene på Sri Lanka er forberedt på å møte det som vil komme av forfølgelse i tiden fremover.

Her er en tilstandsrapport fra dagens Sri Lanka:

* Menigheten hvor pastor Simon Anthony er pastor i Ratmala - som ligger i utkanten av Colombo by - blir nektet å holde gudstjenester. Myndighetene mener menigheten utgjør en sikkerhetsrisiko. Politiet har bedt om at menigheten enten registrerer seg hos de buddhistiske myndighetene, eller opphører å eksistere. Men de buddhistiske myndighetene godkjenner ikke evangelikale kirker. Menigheten i Ratmala - som har eksistert i 24 år - har 250 medlemmer.

* Anton Fabian - som er pastor for en canadisk pinsemenighet - har fått to uker på seg til å registrere sin menighet, eller opphøre med virksomheten. Menigheten har 250 medlemmer i byen Pilyandala.

* Jeevana Diya kirken i Meegoda ble angrepet. En av de som arbeider der ligger på sykehuset etter angrepet.

* For fem år siden ble pastor Shawn Turings menighet i Meegoda angrepet. Pastor Turing har fått beskjed av politiet om å stenge menighetslokalet. Han har nektet å utføre ordren. Han blir nå bedt om å melde seg på politistasjonen. Denne menigheten befinner seg i Colombo distriktet, omlag 30 km fra selve hovedstaden.

* Nalin, som er pastor for Sentrumskirken i Bandarawela er blitt bedt om å melde seg for politiet for å få menigheten registrert. Også dette er en pinsemenighet.

* I Naula, hvor Assemblies of God har en menighet, har menigheten fått beskjed om å stenge dørene.

* I Paudka er pastor Priyanta i Golgatakirken blitt båret ut av menighetslokalet av politiet som krever at menigheten skal slutte med sin virksomhet.

Ingen kommentarer: