torsdag, september 05, 2013

Hl.Katharina-klosteret i Egypt må stenge - munkene sulter

Det berømte Hl.Katharina-klosteret i Egypt, bygget mellom år 548 og 565 og som står på verdensarvslisten til UNESCO må stenge på grunn av sult.

Klosteret som ligger i Sinai har hatt store problemer siden første uken av juli. Da krevde egyptiske sikkerhetsstyrker at klosteret måtte stenges. Siden da har noen få tusen mennesker og 800 kameler hatt en hard strid med å overleve. Beduiner som lever i fjellområdet er også rammet. De har sett seg tvunget til å selge sine kameler, fordi de ikke er i stand til å gi dem mat, slik at de fikk penger til å kjøpe mat til sine egne familier.

Det er den anerkjente nettavisen Al-Monitor som melder dette.

Hl.Katharia-klosteret er blitt stengt to ganger på 50 år! Det var i 1977 da Egypts tidligere president, Anwar Sadat, gjorde sin historiske reise til Jerusalem og i 1982 da egyptiske hærstyrker rykket inn etter at de israelske styrkene hadde trukket seg ut.

Munkene i Hl.Katharia-klosteret har ikke fått noen forklaring på hvorfor de må stenge klosteret i juni verken fra Forsvarsdepartementet eller Innenriksdepartementet. 400 arbeidere fra områdene rundt klosteret er helt avhengig av den inntekten som klosteret gir dem. Dette er oliven- og drue-bønder, birøktere og en som driver en olivenpresse. Siden turistene svikter har klosteret ingen inntekter, og kan ikke lenger betale dem lønn. Dermed rammes enda flere. I 2011 mottok det berømte klosteret 4000 besøkende, de fleste av dem utlendinger.

La oss huske våre hardt prøvede venner i våre forbønner.

Ingen kommentarer: