onsdag, september 11, 2013

Å lese Bibelen bedende, del 2

Her følger andre og siste del av artikkelen til Wesley Duewel:

4. Bad din sjel i Skriften og øk troen. 'Så kommer da troen av forkynnelsen som en hører, og forkynnelsen som en hører, kommer ved Kristi ord'. (Rom 10,17) Dette gjelder ikke bare ufrelste mennesker. Det er sant også når det gjelder å nære troen, så den vokser. Troen din vokser ikke hvis du ikke tar til deg Guds ord. Jo mer du trenger inn i Ordet, jo sterkere blir troen din.

5. Lær deg skriftsteder utenat. Det blir til hjelp for deg i bønnen. Det er viktig å lære seg skrifsteder utenat, slik at de kan brukes i vitnesbyrd og bønn. Lær deg fremfor alt Herrens bønn - Fadervår. Du vil ønske å be denne gang på gang når du er i lønnkammeret.

6. Bruk Skriften når du lover og tilber Gud.

7. Bruk Skriften når du bekjenner din uverdighet. Det er en velsignelse å foretelle Herren hvor uverdig du er til å få bønnesvar. Se 1.Mos 32,10;2.Sam 7,18;1.Kong 3,7;1.Krøn 29,14-16;Jer 1,6;Luk 7,6-7;Apg 20,19 og Ef 3,8

8. Bruk Skriftens bønner og bønneuttrykk. Ofte vil du ønske å kunne bruke uttrykk og hele vers i Skriften når du ber. De uttrykker nøyaktig det du vil si. Du har ikke tid til å slå opp versene hver gang du ber, men hvis noen av dem er gjemt i hjertet, vil Gud gjøre dem til velsignelse for deg. Når du leser, så ta med deg disse eksemplene for ditt personlige bønneliv.

9. Benytt deg av Bibelens løfter når du ber. Det er en rikdom av løfter i Guds ord,

10. Bruk Skriften til å drive Satan på flukt. Guds ord er Åndens sverd (Ef 6,17) Jesus siterte Skriften for å beseire Satan og drive ham bort (Matt 4,1-11) Du har full autoritet til å gjøre det samme. Frykt ikke for ham når du står overfor ham. Bruk Skriftens fakta og løfter for å stå ham imot. Guds engler vil komme deg til hjelp, og han må fly fra deg (Jak 4,7)

Ingen kommentarer: