søndag, september 22, 2013

Å leve livet med Jesus slik at andre liv forvandles, del 2

Her er andre og siste del av serien om The Mennonite Worker - kommuniteten i Minneapolis:

Den har for tiden syv medlemmer. I tillegg kommer tre barn. Fire gjester bor i de to husene kommuniteten har til disposisjon. I tillegg kommer seks andre boende som vurderer medlemskap. Medlemmene er i alderen 20 til 60 år.

'Du trenger ikke være en spesiell type menneske for å bli en del av dette fellesskapet, eller ha en spesiell åndelig bakgrunn. Det som kreves er at du er nærværende, ta del i de ulike oppgavene i husene og leve etter de verdiene kommuniteten representerer' sier Gershon, et av medlemmene av dette fellesskapet som lever blant de fattige i Minneapolis.

Her er de satt for å tjene. For å kroppsliggjøre Jesus.

Gjestene som kommer hit er ofte hjemløse. Kommunitetens medlemmer er opptatt av at de ikke er rådgivere for dem, noen de skal 'fikse', men at de er medvandrere. De hjemløse som banker på døra er ofte alkoholikere og de bringer med seg en hel haug med problemer relatert til deres misbruk.

Flesteparten av medlemmene arbeider utenfor kommuniteten. Men de håper etter hvert at de skal kunne arbeide også her, med hagen, med husene, med å hjelpe de som søker deres hjelp.

Mark van Steenwyk, som jeg skrev om i første del av denne artikkelen, har nylig skrevet en bok: The UNkingdom. Han er opptatt av at kristendommen er blitt 'imperialisert':

'Det er ikke hva Jesus ønsket. Så vi trenger å finne nye veier til å ta evangeliet tilbake'.

Ingen kommentarer: