tirsdag, september 17, 2013

Italienske baptister feiret sitt 150 års jubileum

150 delegater var samlet i det baptistiske Taylor-Instituttet i en forstad til Roma for å feire fortiden, nåtiden og fremtiden til Italias baptister, 13.september. I år er det nemlig 150 år siden baptistene begynte sitt misjonsarbeid i det altoverveiende katolske landet.

Musikk var en viktig del av markeringen av 150-års jubileet. Her ble det spilt og sunget sanger fra reformasjonen til samtidens lovsangsmusikk.

En historisk utstilling som viser baptistenes historie i Italia, ble også vist. Den starter med pionerarbeidet til Wall og Clark, to misjonærer utsendt fra British Baptist Missionary Society. Dette arbeidet ble så overført til Sørstatsbaptistene før italienske baptister tok over ansvaret selv en gang på 1950-tallet. På 1960-tallet kom italienske baptister under innflytelse fra studentbevegelsen og radikal politikk.

Denne historien har gjort italienske baptister svært bevisst på aktivt arbeid for fred og rettferd i verden. I Italia har forøvrig baptister, metodister og valdensere arbeidet ganske tett sammen.

En spesiell kake ble fortært på jubileumfesten. Her er det presidenten for den italienske baptistunionen, Raffaele Volpe, som skjærer det første stykket.

Det italienske baptistsamfunnet har 600 medlemmer i 120 menigheter.

Kilde: Den europeiske baptistføderasjonen.

Ingen kommentarer: