tirsdag, september 10, 2013

Å lese Bibelen bedende, del 1

Wesley Duewel (bildet), tidligere misjonær i India og president for Oriental Missionary Society, skriver godt om betydningen av å lese Bibelen bedende. Her følger hans 10 gode og praktiske råd:

Skriftlesning og bønn er knyttet til hverandre og hører sammen. All bønn er basert på den kunnskapen om Gud som er åpenbart i Bibelen. All bønn styrkes ved eksempler på bønn og bønnesvar i Bibelen. Med dette fundamentet for bønn har du her noen forslag til bruk av Skriften som vil gjøre bønnen mer effektiv:

1. Begynn den vanlige bønnestunden med Guds ord. Bønnestunden blir mer effektiv hvis du lytter til Gud i Hans ord før du ber. Det var denne hemmeligheten Gud lærte George Müller, 'troens apostel'. Når du først leser Skriften, vil den hjelpe deg til å se at Gud er til stede og at Han hjelper deg til konsentrasjon i tankelivet og ofte forstår noe som du inkluderer i bønnen din. Bruk så mye tid som mulig på å lese Guds ord og lytte til Gud i Ordet når du ber. Hvis du ber en time, bør du lese Bibelen halve tiden. Det er unntak når du har spesielle bønnebyrder.

2. Innrett deg etter det du leser. Hva finner du som oppmuntrer deg? Hvordan kan dette være til hjelp for deg? Hvilken ny åndelig gir dette avsnittet deg? Hvordan leder eller korrigerer det deg? Hvordan velsigner det deg i dag? Vær konstant innstilt på å ta imot det du finner i Guds ord.

3. Personliggjør skriftavsnittene mens du ber. Du kan bruke lovsangs- og bønneavsnitt og gjøre det til en del av bønnen din. Du kan be om det Gud sier til deg gjennom Ordet.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: