onsdag, januar 01, 2014

8688 bloggartikler og 2,3 millioner besøkende

Vel møtt til et nytt bloggår! Jeg har skrevet 8278 artikler siden jeg startet opp for åtte år siden, og bloggen nærmer seg 2,3 millioner besøkende.

Det skjer ingen endringer i 2014. Bloggen vil fortsatt bli oppdatert med flere blogginnlegg daglig. Her finnes både nyhets- og kommentarartikler. Ikke alle gir uttrykk for mine meninger, eller reflekterer mitt teologiske ståsted. De er ment som et speilbilde av vår egen tid - på godt og på ondt.

Bloggen Monastisk - som ble startet opp i 2011 har nå 410 artikler, i all hovedsak biografier om kjente menn og kvinner i kirkehistorien. Flere av artiklene handler om personer som er nevnt i det synaxarium vi bruker i Kristi himmelfartskapellet. Et synaxarium er en samling med martyr- og helgenbiografier som er en del av kirkens levende minne. På denne bloggens finnes et unikt oppbyggelig materiale, ikke bare for spesielt interesserte, men for alle som vil lære å kjenne de menn og kvinner som har satt sitt preg på kirke- og vekkelseshistorien. Personene som er portrettert er hentet fra den tidlige kirkens historie, men også fra keltisk spiritualitet, som vi kjenner oss svært beslektet med.

Nå lurer enkelte på hvordan jeg kan få tid til å skrive alt dette? Svaret er ganske enkelt: Jeg har arbeidet som journalist og redaktør i mange år, før jeg ble pastor, og er vant med å skrive. Det tar ikke så lang tid som noen kanskje tror. En nyhetsartikkel kan gjerne skrives på 10 minutter. Teologiske betraktninger kan jeg gjerne arbeide med over tid.

Takk til alle dere som besøker disse to bloggene - og som leser dem.

1 kommentar:

Anonym sa...

Og tusen takk til deg, Bjørn, som gir oss så fantastisk godt overblikk over mangt som rører seg på kristenfronten. Jeg henter mye inspirasjon fra bloggen din og synes det er fint å kunne følge med på situsjonen til våre trossøsken andre steder i verden og få være med å be for mennesker som møter store utfordringer pga troen sin. Mye av det du skriver utfordrer meg på egen tro og gir grunn til refleksjon over egne valg og prioriteringer. Igjen, tusen takk!
Hilsen Ingeborg