onsdag, januar 29, 2014

Irak kan få egen 'kristen provins'

Det kommer spennende signaler fra regjeringen i Irak.

Tirsdag kom meldingen om at man i prinsipp har besluttet å skape fire nye provinser i landet. En av disse provinsene er Ninive-området i det nordlige Irak. Se kartet. En stor andel av befolkningen som bor i Ninive er kristne.

Om provinsen godkjennes blir den en del av de 18 provinsene som ut utgjør dagens Irak, med eget budsjett og eget ansvar for både skoler, sykehus og politi. En av de tre andre provinsene som foreslås omfatter stedet Halabja. Bloggens lesere vil kanskje huske dette som det stedet som ble utsatt for Saddam Husseins grusomme angrep, hvor han brukte kjemiske stridsmidler, og gasset kurdere og assyrere i stort antall. Dette stedet ligger innenfor grensen til det kurdiske Irak.

Hvor lang tid denne prosessen tar er det ingen som kan si noe sikkert om. Den kan ta noen måneder, eller flere år, før den kan sluttføres og provinsene kan bli offisielt godkjent.

La oss ta dette med i våre bønner. En egen 'kristen' provins kan bety økt sikkerhet for den assyrisk kristne befolkningen i Irak.

Ingen kommentarer: