fredag, januar 24, 2014

Ukjent vekkelse i luthersk kirke i USA, del 1

Dette er historien om en vekkelse i USA, som er lite kjent, men dog svært betydningsfull. Den begynner med bønn - som alle vekkelser gjør - og den starter i et svensk/norsk miljø. Nærmere bestemt i East Chain.

East Chain er en bitteliten by i den sørlige delen av Minnesota. Dagens East Chain har 35 innbyggere, og nesten ingen forretninger. Her finner du East Chain Lutheran Church, en vakker landsens kirke med en egen prestebolig. Kirken ble bygget av svenske emmigranter i 1886, og mens bondegårdene blir større og større, blir antallet kirkesøkende mindre og mindre. Men på 1930-tallet kom 250 mennesker hit for å delta på en vanlig gudstjeneste.

I forbindelse med at en pastor sluttet på grunn av noen vanskeligheter, begynte to kvinner i menigheten å be om at Gud skulle gi menigheten en ny pastor. De ba inderlig til Gud om dette. Hver morgen kl.10.00 var avsatt til å tre fram for Nådens trone og legge fram denne bønnebegjæringen for Gud.

I 1937 kom bønnesvaret. Gud sendte Arthur Gustafson.

John Johnson, som nå er pensjonert, har arbeidet for World Mission Prayer League. Han er født og oppvokst i East Chain og husker godt Arthur Gustafson. Som ny pastor begynte han å besøke alle menighetens medlemmer i deres hjem. Han startet med diakonene.

Pastor Gustafson visste at slaget om East Chain sto i bønn. Og ba gjorde han. Mange mennesker skulle bli bli berørt og få sine liv fullstendig forvandlet av Jesus. Folk begynte å komme for å høre hans forkynnelse, som mange begynte å sette stor pris på. Folk kjørte gjerne et stykke for å få med seg hans grundige bibelundervisning. Han satte i gang med bibelundervisning i løpet av uka, og holdt ukentlige bønnemøter, og gudstjenestene bar preg av et spesielt Gudsnærvær. En etter en ble folkene i East Chain drevet til omvendelse.

(fortsettes)

Bildet viser East Chain Lutheran Church hvor vekkelsen fant sted.

Ingen kommentarer: