mandag, januar 06, 2014

Å lese seg til noe er noe ganske annet enn å erfare det du leser!

En av de vanligste og mest utbredte misforståelsene særlig i vestlig kristenhet, er at i det øyeblikket man har lest om noe i Bibelen, så har man også forstått det og tilegnet seg det!

Det får mange uante følger.

Blant annet at man får et svært teoretisk forhold til det man leser om i Bibelen. For eksempel: Guds kjærlighet. Man leser ordene til apostelen Johannes: 'Gud er kjærlighet' (1.Joh 4,16), men det er noe ganske annet å erfare at Gud elsker meg. At jeg er gjenstand for Hans ømme blikk, at jeg er den han har sin glede i.

Jesus kom for å åpenbare hvem Far er: 'Jeg har åpenbart ditt navn for de menneskene du ga meg fra verden'. (Joh 17,6) Hvilket navn er dette? Det åpenbarer Jesus for oss når Han lærer oss Herrens bønn: 'Slik skal dere da be: Vår Far i himmelen'. (Matt 6,9)

Augustin har sagt: 'Hele Bibelen gjør ikke noe annet enn å fortelle oss om Guds kjærlighet. Dette er det budskapet som støtter og forklarer alle andre budskap ... Hvis det skrevne ord i Bibelen kunne bli samlet i et eneste ord og bli èn stemme - da ville denne stemmen være mer kraftfull enn det brølende hav og rope ut: Far elsker deg'. (Oversatt fra James Jordan: Sonship - a journey into Father's heart. Tree of Life Media 2012, side 7)

Men dette må altså erfares.

Mitt personlige ønske for 2014 er at jeg skal erfare Fars kjærlighet på en enda djupere måte, og at jeg gjennom denne erfaringen får fordjupet opplevelsen av å være Guds venn.

Uansett hva vi har erfart av å være elsket av Gud tidligere, er det stadig mer å få av Guds uendelige kjærlighet.

Å kjenne Jesus er ikke det samme som å kjenne Faderen. Men det er bare gjennom Jesus at vi kan komme til Gud Faderen. For mange av oss har vi et forhold til Jesus, men vi kjenner ikke Faderen. Hvordan vil du bli kjent med Ham? Da må du oppdage og erfare at Faderen elsker deg like mye som Han elsker Sønnen. Det kan bare Den Hellige Ånd åpenbare for deg.

Måtte 2014 bli året da du virkelig erfarer at Guds velbehag hviler over deg!

Ingen kommentarer: