fredag, januar 17, 2014

'Pasifisme skremmer mer enn alle atomvåpenstater til sammen'

Det er underlig å lese uttalelsen fra lederen i Kristdemokratiske Ungdomsförbundet, Sara Skyttedal (bildet), tirsdag:

'Pasifisme skremmer mer enn alle atomvåpenstater til sammen'!

Men det lød nok som skjønn musikk i ørene til de som hørte henne på den årlige nasjonale konferansen til Folk och Forsvar.

Mens en hel verden frykter at Iran skal få skaffet seg atomvåpen, og andre stater styrt av despotiske politikere og statsledere, står altså en 'kristen politiker' frem og hyller atomvåpen som et avskrekkende middel for å holde oppe fryktbalansen. Glemt er Jesu ord: 'Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn'. (Matt 5,9)

Tusenvis av kristne har Bergprekenen som sitt ideal og ønsker å leve etter den. Lederen for søsterorganisasjonen til Kristelig Folkeparti's ungdomsorganisasjon kaller deres overbevisning for 'et utopisk verdensbilde'.

Da er vel både Jesus, de første kristne, og ulike kristne gjennom hele kirkens historie, som anabaptistene, eller profilerte fredsskapere som Leo Tolstoj og Martin Luther King jr, helt på jordet. De har vel tatt feil alle de som arbeider med freds- og forsoningsarbeid i noen av verdens mest voldsutsatte områder. De burde bare legge ned arbeidet, og heller sørge for å bruke penger og krefter på å skaffe oss mer atomvåpen og sofistikerte masseødeleggelsesvåpen.

Foto: KDU.

Ingen kommentarer: