søndag, januar 05, 2014

10 måter å berike livet ditt på i 2014, del 2

Her følger andre og siste del av Christine Sine's artikkel. Den første ble publisert mandag 30.desember:

6. Lær å se og lytt til Guds nærvær
Lectio Divina har åpnet mine øyne og mine ører for Guds nærvær, i hele skaperverket, i hvert møte, i hvert eneste øyeblikk av dagen.

7. Vis medfølelse
Psykologer forteller oss at den beste måten å hjelpe mennesker som er deprimert, er å få dem til å hjelpe andre. Vi trenger alle å lære den disiplinen som handler om å nå ut til andre og vise medfølelse. Problemet er at vi er så travle at det å ta seg tid til dette er langt nede på prioriteringslisten vår.

8. Vær en tjener
'Se på behovene til andre som viktigere enn dine egne', påminner Paulus oss om, men vår kultur forteller oss at 'alt handler om meg'. Hedonisme og narsissisme er en vel praktisert kunst som aldri tilfredsstiller. Det finnes ingen større glede enn å gjøre noe for andre.

9. Kom deg ut!
Enten det er å gjøre hagearbeid, haike, sykle, fiske eller bare sitte ved sjøkanten. Tid tilbrakt ute er terapeutisk og berikende for oss alle.

10. Sett av dager for re-fokusering og refleksjon
Dere vet alle at jeg er en sterk talskvinne for å sette av dager for å reise på retreat. Kanskje du skulle sette av disse dagene nå, og verne om dem? Noen av oss liker å ta to-tre dager hver tredje eller fjerde måned. For andre er en måned mer passende. Uansett hva som passer deg, sørg for at du setter av dager i kalenderen din til dette.

Ingen kommentarer: