tirsdag, januar 28, 2014

Islamister truer med å brenne ned kirker på Zanzibar

11.januar stormet 100 islamister en kirke på øya Zanzibar uten Tanzania og truet med å brenne den ned. At trusselen var reell er det ingen tvil om. Bildet er fra en annen kirke på Zanzibar som islamister har satt i brann.

Islamistene som truet med å brenne ned kirken 11.januar, kom fra en moskè like i nærheten. Etter å ha fremsatt truslene, banket de opp en gjestetaler

Det er Morning Star News som melder dette. De opprinnelige planene til islamistene var å angripe en pinsemenighet tilhørende The Pentecostal Evangelism Fellowship of Africa, og dens leder, biskop Daniel Kwilemba. Denne biskopen var ikke til stede i menighetsbygget i landsbyen Kisauni, som ligger utenfor Zanzibar by.

I stedet fant de ut at en forkynner fra Tanzania, William Sadi, besøkte en annen pinsemenighet i området. Det var denne menigheten som opplevde at de 100 islamistene stormet gudstjenesten og fremsatte trusselen.

Menighetens medlemmer tør nå ikke feire gudstjeneste i menighetslokalet. Politiet pågrep noen mistenkte, som ble ført til politistasjonen i Kisauni, men løslatt kort tid etterpå.

Ingen kommentarer: