søndag, januar 19, 2014

Hvor er de kidnappede prestene, biskopene og nonnene?

Hva er status så langt når det gjelder fader Paolo, de to kidnappede erkebiskopene og de kidnappede nonnene i Syria?

Fader Paolo Dall'Oglio 
(bildet) som er prior for Deir Mar Musa klosteret i Syria ble kidkappet 29.juli i fjor, mens han vandret i gatene i byen Raqqa. Det er umulig å bringe på det rene om han fortsatt er i live, eller om gruppen som man antar sto bak kidnappingen, Islamic stat of Iraq and the Levant, har drept ham. Kilder blant opposisjonen hevder at fader Paolo ble henrettet rett etter kidnappingen. Andre kilder mener det finnes bevis for at han fremdeles lever. Klosteret han er leder for har ingen opplysninger om fader Paolo, og kan verken bekrefte det ene eller det andre. For medlemmene av klosterkommuniteten, og for hans familie er situasjonen svært vanskelig.

Erkebiskopene Yohanna Ibrahim og Boulos Yazigi
ble kidnappet i utkanten av Aleppo 22.april i fjor. Deres skjebne er ukjent. Det katolske nyhetsbyrået, The Catholic News Agency, gjengir i følge International Business Time i dag, søndag 19. januar, rykter om at en av dem skal være i live og at han holdes fanget enten inne i Syria eller i Tyrkia. Nyhetsbyrået sier ingen ting om hvem av de to dette skal være.

Nonnene
12 nonner ble kidnappet tidlig i desember i fjor, sammen med tre andre kvinner. De kommer fra Hl.Thekla klosteret i Ma'loula, og holdes sannsynligvis fanget i byen Yabrud, som er kontrollert av opprørsstyrkene. Denne byen ligger omlag 12 kilometer fra klosteret. Men ingen kan bekrefte om dette er sant. Al Jazeera har vist en video hvor nonnene er i live', men det er også alt.

I alt 40 kirker skal være ødelagt så langt i den forferdelige syriske borgerkrigen.

Hva kan vi så gjøre?

Først og fremst be. Når vi samles i Kristi himmelfartskapellet hver torsdag ber vi blant annet for de som jeg her har nevnt. Vi ber, selv om de allerede kan være døde og hjemme hos Herren. Herren vet. Vi vet ikke, og ber for dem som om de fremdeles skulle leve. Jeg oppfordrer bloggens lesere til å gjøre det samme.

Ingen kommentarer: