mandag, januar 06, 2014

Intoleransens ansikt

Det begynner å bli en liten stund siden -  vi snakker om april i fjor - men jeg kan ikke huske å ha sett at noen har skrevet om dette i norske medier.

Hva det handler om?

Jo, nå skal du høre: om intoleranse!

Den øverste lederen for Den romersk-katolske kirke i Belgia, erkebiskop Andre-Joseph Leonard, ble 23. april angrepet av en gruppe homoaktivister som skrek og raljerte mot erkebiskopen og tømte masse vann over ham. Flere av de kvinnelige aktivistene var toppløse. Årsaken til raseriutbruddet? Erkebiskopen hadde tilkjennegitt Den romersk-katolske kirkes syn på homofili og på ekteskapet. Vannflaskene som aktivistene benyttet seg av var formet som en statue av jomfru Maria.

Men dette er ikke første gangen erkebiskopen er blitt angrepet. Det skjedde også i 2009 og 2010. I 2010 ble han angrepet inne i en katedral i Brussel.

Det snakkes mye om homofiles rettigheter og at vi skal ha respekt for deres syn. Det er jeg helt enig i. Men en kirke må få lov til å tilkjennegi sitt syn, og ha anledning til å leve i tråd med sin tro og overbevisning. Toleranse kan ikke bare for noen, mens andre ikke skal få mulighet til å leve i trå med deres tro.

Ingen kommentarer: