søndag, januar 26, 2014

Bibelen gir næring til bønnen

Dette bildet har talt så sterkt til meg de siste dagene!

Det er hentet fra en video med Bill McLeod, den nå avdøde lederen for Canadian Revival Fellowship. Jeg har skrevet om ham tidligere her på bloggen.

Legg merke til den slitte Bibelen, med alle understrekningene! En slik Bibel vitner om en person som har forstått at 'mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som går ut av Guds munn'. (Matt 4,3)

Bibel og bønn hører sammen! Det er her vi finner Guds løfter, og en beder er en som står og blir stående på Guds løfter. Derfor må en beder tilegne seg Guds ord. Bibellesningen må bli en del av den daglige, personlige vandringen med Herren.

Men det er bare Den Hellige Ånd som kan skape hunger i oss etter Guds ord. Men les Bibelen også de dagene du ikke føler for det! Les også når du ikke får noe utbytte av det.

Hvorfor? Svaret finner vi i Hebr 4,12:

'For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom helt til det kløver sjel og ånd, ledd og marg, og dømmer hjertes tanker og råd'.

Det skjer noe når vi leser, selv om vi tilsynelatende ikke merker noe, for Bibelen er ingen vanlig bok. Den er levende! Ordet endrer oss, skaper tro. La oss følge Bill McLeods gode eksempel.

Ingen kommentarer: