onsdag, januar 22, 2014

Når kristne Israels-venner fullstendig mister dømmekraften

Av og til mister kristne Israel-venner fullstendig dømmekraften. Denne gangen er det den profilerte Ludvig Nessa (bildet), som kaller seg eksil-prest i Den norske kirke, som gjør det.

Og selv når han blir gjort oppmerksom på hva han har klart å gjøre, vil han slett ikke ta det inn over seg.

Hva saken dreier seg om? På sin Facebook side gjengir Ludvig Nessa det som skal være 'en anmodning' til Riksadvokaten 'om å ta ut tiltale mot Eskil Pedersen for overtredelse av straffeloven' i forbindelse med Utøya-tragedien. På spørsmål innrømmer Ludvig Nessa at han slett ikke har sjekket hvem som kommer med denne 'anmodningen'. Et lite tastetrykk ville ha gjort Nessa oppmerksom på at vedkommende som står bak 'anmodningen' er en kjent norsk jødehater. En bitteliten titt på nettsiden til vedkommende viser at det vrimler av kvalmende antisemtittisk propaganda i kjent stil, og med utilslørt jødehat.

Uten å sjekke noe nærmere klikker 37 personer 'liker' på dette innlegget. Flere av dem kjente Israels venner. De aner forhåpentligvis ikke hva de har klikket 'liker' på. Burde vi ikke være mer oppmerksomme?

For noen år siden reiste en norsk evangelist rundt og serverte konspirasjonteorier over en lav sko. Kilden hans var 'Sions vises protokoller'. Ingen stilte spørsmålstegn ved kildematerialet, enda 'Sions vises protokoller' er viden kjent som et falsum.

Nå gjentar det seg. Ukritisk gjengir Ludvig Nessa en person som gjengir utilslørt jødehat på sin nettside. Selv når Nessa gjøres oppmerksom på dette lar han fortsatt innlegget stå på sin Facebook side. Da den norske evangelisten ble gjort oppmerksom på hva 'Sions vises protoller' var for noe, la han seg helt flat og ba om tilgivelse for å ha brukt dette som kildematerialet sitt. Han var moden. Det kan i dette tilfellet ikke sies om Ludvig Nessa, med mindre han selv kommer til samme erkjennelse.

Til opplysning: Om Ludvig Nessa sjekker hvem som har skrevet artikkelen som han har lagt ut er den skrevet av miljøet rundt VIGRID og nasjonalisten Tore W.Tvedt som har uttalt følgende: "Saken er jo at Breivik har grunnleggende rett i det politiske manifestet sitt og kunne gått mye lenger etter min oppfatning."

Foto: Skjermbilde fra You Tube.

1 kommentar:

Anonym sa...

Flott at du følger med Bjørn Olav. Det kan virke som Nessa har "tatt litt av". Han hadde for en stund siden noen utfall mot grunnlovsendringer, og utfallene virket lite gjennomtenkt. Håper at det ikke kaster skygger over den saken han og Børre Knudsen kjempet for endel år siden -kampen for det ufødte liv.
Hilsen Ingeborg