søndag, september 14, 2014

SISTE: 300 kristne drept i Nigeria av Boko Haram denne uka

IS er etter hvert blitt kjent for sin grusomme brutalitet, og Boko Haram har blitt skjøvet litt ut i periferien. Men Boko Haram og IS representerer nøyaktig samme demoniske åndsmakt.

Ledere for The Church of the Brethren i den nordøstlige delen av Nigeria, forteller at Boko Haram har angrepet og drept mer enn 300 kristne den siste uken og tvunget fram at Kulp Bible College og mange kirker har måtte stenge.

Lørdag 6. september sendte presidenten for The Church of the Brethren, Samuel Dali, et bønneopprop hvor han ba om inderlig forbønn. Hovedkvarteret for dette kirkesamfunnet opplevde da en særdeles alvorlig trussel fra islamistene som ønsker å innføre Sharia-lovgivning over alt i Nigeria.

Boko Haram står ansvarlige for å ha drept tusenvis av kristne, brent ned deres kirker, og drevet tusenvis av kristne på flukt fra sine hjem og fra buskapen sin. Det finnes bevis for at kristne menn er blitt halshugget, deres kvinner tvunget til å bli sex-slaver både i Nigeria og utenlands, og deres barn tvangskonvertert til Islam.

I følge en uttalelse på video fra Boko Harams leder, Abubakar Shekau (bildet) er det terrorbevegelsens mål å opprette et islamsk kalifat staten Bamboa og Gwoza i Borno og Buni Yadi i staten Yobe.

La oss huske å be for våre lidende trossøsken i Nigeria.

Ingen kommentarer: