mandag, september 01, 2014

Guds Lam - som har seiret. Del 4

I sendebrevene omtaler Jesus de han kaller for 'overvinnere'. De skal finnes med i den menighet som 'dødsrikets porter' ikke har overvunnet.

Det er de som står seirende til slutt. Det er ikke snakk om en seier som er vunnet på grunn av fysisk overlegenhet, kløkt, veltalenhet, eller hva antall mennesker angår.

Åpenbaringsboken avdekker for oss hva krigen mot de hellige handler om, og gir samtidig svar på hva som er så karakteristisk for disse overvinnerne, 'de som seirer', som Jesus selv taler om:

'Og det brøt ut krig i Himmelen, Mikael og englene hans kjempet mot dragen. Og dragen og englene hans kjempet, men de fikk ikke overtaket. Det ble heller ikke funnet plass for dem i Himmelen lenger. Så ble den store dragen kastet ut, den gamle slangen, han som kalles djevelen eller Satan, han som forfører hele verden. Han ble kastet til jorden, og englene hans ble kastet ut sammen med ham. Så hørte jeg en høy røst i Himmelen si: Frelsen og styrken og riket tilhører fra nå av vår Gud, og makten tilhører Hans Kristus, for anklageren blant brødrene våre, han som anklaget dem framfor Gud dag og natt er kastet ned. Og de har seiret over ham i kraft av Lammets blod og i kraft av sitt vitnesbyrds ord, og de hadde ikke sitt liv kjært, like til døden' (12,10-11)

En overvinner bærer altså disse tre karakteristiske trekk:

1) Det er Kristi blod som er selve hemmeligheten til å kunne bli stående
2) Det ord han eller hun avlegger som din bekjennelse
3) Troen de bekjenner seg til er verd å dø for.

Apostelen Peter hjelper oss til å forstå betydningen av Lammets blod:

'For dere vet at det ikke var med forgjengelige ting som sølv eller gull dere ble frikjøpt fra det tomme livet dere arvet fra fedrene, men med det dyrebare Kristi blod, som av et lam uten lyte og uten flekk'. (1.Pet 1,18-19)

Det er kun blodet som renser oss fra all synd, ikke noe annet:

'... og Jesu Kristi, Hans Sønns blod renser oss fra all synd'. (1.Joh 1,7)

Det er ikke et hvilket som helst vitnesbyrd som gjør oss til overvinnere! Det er kun det vitnesbyrdet som bringer ære til Lammet, som vitner om frelsen og Golgataverket. Som peker bort fra oss, men som peker på den frelsesgjerning Herren Jesus har gjort for meg og Den Hellige Ånds verk i mitt liv.

Til sin unge medarbeider Timoteus, skriver apostelen Paulus: 'Skam deg derfor ikke over vår Herres vitnesbyrd ...' (2.Tim 1,8) Og apostelen Johannes forteller at det var for 'Guds Ord skyld og for Jesu Kristi vitnesbyrd skyld' (Åp 1,9).

I sine syner forteller apostelen Johannes om martyrene. Deres liv var preget av dette: 'Da han åpnet det femte seglet, så jeg under alterer sjelene til dem som var blitt drept for Guds Ords skyld og på grunn av det vitnesbyrd de holdt fast på'. (Åp 6,9)

Dette vitnesbyrdet handler om den apostoliske forkynnelsen av Jesu Kristi død, oppstandelse og himmelfart. Det vitnesbyrdet skapte problemer for apostlene, og det vil skape problemer for alle som vil stå for den apostoliske forkynnelsen. Viker vi av fra denne forkynnelsen, vil vi ikke få noen problemer, verken med vår motstander, djevelen, eller med mennesker. Men da vil vi heller ikke avlegge noe vitnesbyrd som gjør oss til overvinnere.

Og til slutt: Overvinnerne er de som ikke har sitt liv kjært, like til døden. Er din tro verd å dø for?

Ta deg gjerne tid til å lytte til denne sangen fra Mount Zion Snellville Baptist Church om Kristi dyrebare blod:

https://www.youtube.com/watch?v=8pBurIrpFK0

(fortsettes)

1 kommentar:

Biskop Kyrillos sa...

Ja "där finns kraft, kraft mäktig underbar uti Guds Lammets blod..." som vi sjöng i min ungdom.