tirsdag, september 23, 2014

Egyptiske sikkerhetsstyrker behandler kopterne like ille som under regimet til Mubarak

Selv om mange koptere har vært håpefulle og trodd at hverdagssituasjonen deres kunne bli bedre under president Sisi, er de blitt skuffet.

Realiteten er at de er tilbake til slik det var under president Mubarak. Året under Mohammed Morsi og Det muslimske brorskapet er likevel det verste de har opplevd. Da var situasjonen svært dårlig for de aller fleste kopterne. Men fremdeles behandles de dårlig av landets sikkerhetsstyrker.

Det er den egyptiske nettavisen 'Daily News' som melder dette. Denne avisen er Egypts eneste uavhengige avis som publiseres på engelsk.

Avisen siterer lederen for Den egyptiske menneskerettighetsorganisasjonen Nagib Gabriel, som forteller at det skal holdes en konferanse med president Abdel-Fattah Al-Sisi for å diskutere kopternes situasjon etter 22 koptere ble banket opp og arrestert Al-Minya. For mindre enn en uke siden demonstrerte nemlig en stor gruppe koptere mot kidnappingen av en kristen kvinne, som ble bortført for en uke siden.

Møtet med presidenten skal finne sted så fort han er tilbake fra FN's generalforsamling. Nagib Gabriel vil da legge frem en helt ny rapport som dokumenterer brudd på elementære menneskerettigheter.

Ektefellen til kvinnen som er blitt kidnappet har anmeldt saken til politiet, men ingen ting har skjedd med saken.

Det opplyser Nader Solaiman, som er lederen for en koptisk ungdomsorganisasjon.

La oss be for våre forfulgte trossøsken i Egypt.

Ingen kommentarer: