tirsdag, september 09, 2014

Djup takknemlighetsgjeld til alle de som har hjulpet meg til å se Menigheten fra Guds synsvinkel

Internett kan være en stor velsignelse! I går kom jeg over en gedigen bibelundervisning av Christian Chen (bildet).

For meg har det vært et ukjent navn frem til nå. Han hører med i kretsen rundt Stephen Kaung, den eneste gjenlevende av Watchman Nee's nærmeste medarbeidere.

Undervisningen jeg har lyttet til er fra en konferanse holdt i Taipei på Taiwan i 2008 hvor Christian Chen holder en serie forelesninger i menighetens historie. For det første er det veldig spennende å få kirkehistorien belyst fra en asiat, ikke en europeer, det gir nemlig andre innfallsvinkler! For det andre forstår jeg mer og mer hvilken djup takknemlighetsgjeld jeg har til de som har hjulpet meg til å se Menigheten slik det ser ut fra Guds synsvinkel: Jeg har allerede nevnt Watchman Nee og Stephen Kaung, som står i en særstilling for mitt vedkommende, men nevnes bør også: DeVern F. Fromke, T.Austin-Sparks, Lance Lambert, Johannes Facius, Bakht Singh, John W. Kennedy og William Kelly.

Ved siden av noen engelske brødre som John Noble, Arthur Wallis, Bryn Jones, og amerikaneren Ern Baxter har de formet mitt syn på menigheten. Det er i denne tradisjonen jeg har stått og står. Og jeg kjenner på en djup takknemlighet.

Jeg vet ikke så mye om Christian Chen. Det lille jeg har funnet ut er at han er universitetsprofessor i informatikk og fysikk, og en solid bibellærer.

Konferansen Chen talte på i 2008 har en historikk tilbake til 1983, og det er spennende og ikke minst oppbyggelig bare å lese hva som har vært temaene for disse konferansene så langt! Det er holdt 18 slike med årets. Den første 'Far East Christian Conference on Service' ble holdt i Hong Kong i 1983. Tema den gangen var: 'Å være en åndelig leder' og 'Guds evige hensikt'. Den andre konferansen holdes i 1985, denne gangen i Singapore. Da er tema: 'Tjenere for Guds mysterium'. I 1987 holdes konferansen i Taoyuan på Taiwan. Tema er: 'Liv og tjeneste'.

Den fjerde konferansen holdes i Hong Kong i 1989. Da er tema: 'Kristus, korset og menigheten'. Den femte holdes igjen på Taiwan, denne gangen i Linkuo. Tema er: 'Tilbedelse, bønn og Ordets tjeneste'. Både den sjette og den syvende konferansen holdes på Taiwan, i Taoyuan, i 1993 og 1995. Tema er: 'Det hellige kall, den hellige tjenesten og åndelig krigføring'. Det var i 93, mens tema i 95 er: 'Åndelig modenhet og åndelig krigføring'.

Den åttende konferansen holdes i Hong Kong i 1996 og tema er: 'Brødsbrytelsen' og 'Overvinnere'. Da den niende konferansen holdes i Taipei på Taiwan i 1998. Tema: 'Mesteren, disiplene og tjenesten'. Den tiende konferansen holdes i Sidney i Australia i år 2000 med tema 'Evangeliet om Guds rike'. Den ellevte konferansen holdes igjen på Taiwan i 2002, nærmere bestemt i Taipei. Tema er: 'Beredt til tjeneste for Mesteren'. Den tolvte konferansen holdes i 2003 i Singapore med tema: 'Den åndelige hus, Hellig presteskap, og akseptabelt offer'.

I 2005 holdes den trettende konferansen i Taipei på Taiwan med tema: 'Visjon, tilbedelse og tjeneste'. Den fjortende konferansen ble holdt i Sidney, Australia, i 2006 med tema: 'Tjenesten sett med nye øyne, tegningen og redskapene og Veien'. Når den femtende konferansen holdes i 2008 legges den igjen til Taiwan, nærmere bestemt i byen Kaohsiung med tema: 'Jesu Kristi vitnesbyrd og Hans menighet'. Den sekstende konferansen holdes i 2009 i Singapore med tema: 'Kristus-sentrert tjeneste'. Den syttende og den attende konferansen, henholdsvis i 2011 og 2014 holdes i Taipei på Taiwan med tema: 'Kristus - Guds ett og alt' og 'Dette er Guds arbeid'.

Talerne på disse konferansene har vært Stephen Kaung, Lance Lambert, Ernie Hile, Dana Congdon, Christian Chen, Jim Reid, Hoseah Wu og Godwin Sun.

Drømmen er å kunne holde en slik konferanse i Norge!

Ingen kommentarer: