fredag, september 26, 2014

En spennende Kina-reise

Jeg befinner meg for tiden i Kina. Ja, du leste riktig. Nærmere bestemt i den sørlige delen av Midtens-Rike, i Shungtau. Jeg besøker en amerikansk misjonsstasjon.

Her er jeg blitt kjent med Elsa, datter til et amerikansk misjonærektepar. Det er urolige tider for dem. Jeg har fått del i familiehistorier, møtt sterke kvinneskikkelser, tatt del i ulike konflikter.

Jeg er ikke ferdig med reisen ennå. Det er jeg glad for, for Wilma Wall som inviterte meg til å reise sammen med henne - min kone var vel vitende om reisen - er et så spennende reisefølge at jeg håper reisen varer riktig lenge.

Du har vel allerede forstått det - jeg reiser gjennom en bok. Det er to land som får norske misjonshjerter til å banke og som får de samme til åpne lommeboka villig, og det er Kina og Israel.

Wilma Wall er selv født i Kina. Det er henne det er bilde av øverst på denne bloggartikkelen. Hun er født i Shonghong i Sør-Kina, der foreldrene var knyttet til Det mennonitiske brødresamfunnet. Wilma bodde i Kina fram til borgerkrigen brøt ut og familien flyktet til Mongolia. Ved starten av andre verdenskrig ble familien tvunget til å vende tilbake til USA. Her bor Wilma Wall i dag og skriver bøker.

Nettopp fordi Wilma Wall selv har opplevd det hun skriver om blir det troverdig og ekte - selv om 'Jadearmbåndet' er en roman, ikke en biografi. Uten å kjenne til detaljene vil jeg tro at veldig mye av det hun skriver om har hun selv erfart.

Bli gjerne med meg på denne reisen. Det Wilma Wall skriver om er ekte, prøvd tro, hvor mennesker gjør seg erfaringer med Guds løfter - som holder. Boken kom ut i 2011 og jeg vil tro at den fremdeles er i salg - i alle fall finner du den på biblioteket.

Boken er utgitt av Lunde forlag.

Ingen kommentarer: