torsdag, september 18, 2014

Seks år siden de verste anti-kristne opptøyene i India

Kristne i India markerer i disse dager at det er seks år siden de voldsomme anti-kristne opptøyene i Orissa. De verste i hele India siden landet ble uavhengig.

Over 56.000 kristne ble fordrevet fra sine hjem og inn i jungelen av en mobb med rasende hindu-ekstremister. Disse ekstremistene brant ned 5000 hus, og 300 kirker og kristne institusjoner. Over 100 mennesker ble drept, noen av dem hakket til døde med økser og matcheter. Mange ble brent levende. Minst tre kvinner ble gjengvoldtatt under opptøyene.

Dette slås fast i en rapport fra Det nasjonale folketribunalet.

En av de landsbyene som ble hardt rammet var landsbyen K.K Singh, som ligger avsidesliggende i Gajapathi distriktet i Orissa. Denne landsbyen ble faktisk helt utradert i 2008. Biswasdas Lima (66), var pastor for baptistmenigheten i denne landsbyen. Han forteller at 26. august, omlag klokka seks om morgenen dukket en mobb på 300 illsinte hinduer opp med skytevåpen og kniver. De skrek ut anti-kristne slagord. Pastor Lima beskriver det hele som 'en krigssone'. Kristne i denne landsbyen flyktet ut i skogene, for å redde sine liv, mens hinduene fulgte etter. Mange av dem som oppholdt seg i skogene i tiden som fulgte var uten mat og vann.

Landsbyen ble lagt i aske. Alt de kristne eide ble ødelagt.

Dagen etter dukket hinduene som hadde vært med på dette opp igjen. Nå skulle de kristne drepes.

Mange av de som overlevde grusomhetene sliter i dag med traumene. La oss huske dem i våre forbønner.

Ingen kommentarer: