mandag, september 22, 2014

Vekkelsen og de sterke bønnesamlingene i Clydeside, Skottland, i 1859. Del 3

Mannen fra Irland, omtalt i de forrige delene av denne artikkelen, var ikke den eneste som besøkte havna i Glasgow disse dagene.

Provost William Birkmyre (bildet), eieren av Gourock Ropework Company, en kristen forretningsmann av edleste merke, hadde fulgt utviklingen av vekkelsen i Irland med djup interesse. Han var opptatt av sine ansattes åndelige ve og vel, og ledet av Den Hellige Ånd, tok han en modig beslutning.

Vekkelsen i Irland spredte seg sted til sted gjennom vitnesbyrdene til de som var blitt omvendt. Hvorfor kunne man ikke invitere en av de som hadde opplevd frelsen i Jesus i Irland, til å komme til Glasgow? Og dermed bringe med seg vekkelsen til arbeiderne til Birkmyre?

Det faktum at flesteparten av de som arbeidet for Birkmyre i Gourock Ropework Company, var irske immigranter, gjorde ideen enda mer virkelig.

Og hvem blant alle de som var blitt omvendt var mer nyttig i så henseende enn James McQuilken? James McQuilken var den aller første som ble en kristen i den irske vekkelsen.

Han var også lederen for et bønneteam, som menneskelig sett hadde vært redskapet til den gjennomgripende vekkelsen som hadde brutt ut i Connor seks måneder tidligere.

Dermed ble invitasjonen sendt, og James McQuilken takket ja.

19. juli kom han til havna i Glasgow. I neste artikkel kan du lese om vekkelsen som brøt løs i Gourock Ropework Company.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: