onsdag, september 17, 2014

Vellykket menighetsplantingsprosjekt - mennoniter tok over nedlagt katolsk kirke

Det begynte med en bibelstudiegruppe, og endte opp med at en ny menighet ble dannet i 2012. Da flyttet de virksomheten inn i et legekontor. Nå har de tatt over en gammel katolsk kirke, og menigheten vokser.

Shenandoah Mennonite Church i Pennsylvania, hadde sin ringe begynnelse når pastor Dale Weaver med familie flyttet inn i Shenandoah i 2010 og startet opp med aktiviteter for barna i en park. Når det ble kaldere i været inviterte han folk hjem til bibelstudier.

'Vi er en pionerfamilie som ble utsendt av vår hjemmemenighet for å starte opp arbeid i dette området. Det er snakk om en liten by hvor fattigdommen er stor. Her har folk ernært seg gjennom kullvirksomheten. Så vi flyttet hit for å leve sammen med de som bodde her. Vi startet opp med å vitne for folk, skape aktiviteter for barna, for ungdommene og for kvinnene. Det er så mange enker i denne byen. Mennene har omkommet i arbeidet inne i kullgruvene eller de døde av lungesykdommer', forteller Dale Weaver.

Menighetsplantingen omlag 160 kilometer nordøst for Philadelphia var et prosjekt som Myerstown Mennonite Church startet opp. Myerstown Mennonite Church er en del av nettverket Keystone Mennonite Fellowship. Dette nettverket ble startet opp i 1999 med 15 forsamlinger, som alle tilhørte Lancaster Mennonite Conference. I dag består nettverket av 26 forsamlinger med 1,620 døpte medlemmer i Pennsylvania and Maryland.

Bibelstudiegruppen ble etter hvert så populær at hjemmet til familien Weaver ble for lite. De fikk derfor ta over et nedlagt legekontor, hvor venterommet ble omgjort til et rom for gudstjenester, og legekontoret til klasserom. Men selv dette stedet ble for lite. Nå planlegger de å bruke disse lokalene til en kristen skole som de håper å starte opp i 2015.

I nabolaget lå The Holy Ghost Polish National Catholic Church. Denne katolske menigheten hadde så dårlig oppslutning at den ble bestemt nedlagt. Mennonitene fikk kjøpe bygningen for 100.000 amerikanske dollars, og etter at katolikkene hadde flyttet ut alteret, statuene og bildene sine flyttet denne anabaptistiske gruppen inn. Plattformen hvor alteret hadde stått ble byttet ut med en prekestol.

Ved siden av gudstjenestene som holdes hver søndag, dukker også 40-50 barn opp på søndagsskolen, og 20-30 ungdommer deltar på ungdomsmøtene.

Ingen kommentarer: