mandag, september 01, 2014

'Dobbelt så mange muslimer kjemper for IS som avtjener verneplikt i det britiske forsvaret'

Et medlem av det britiske parlamentet har kommet med et oppsiktsvekkende utsagn:

Det skal nå være mer en dobbelt så mange britiske muslimer som kjemper for IS enn det er som avtjener sin verneplikt i det britiske forsvaret.

Det er nyhetsmagasinet Newsweek som skriver dette.

Khalid Mahmood, som er parlamentsmedlem av Birmingham, har regnet seg frem til at det finnes minst 1500 unge britiske muslimer som har sluttet rekkene med de ekstremistiske islamistene i Syria og Irak de siste tre årene.

'Hvis du tar et overblikk over hele landet, og de ulike sammenhengene som er representert, så er 500 som slutter seg til disse ekstremistene et konservativt estimat,' sier Mahmood til Newsweek.

Til sammenligning er det kun 600 muslimer som avtjener sin verneplikt i landets væpnede styrker, noe som utgjør omlag 0,4 prosent av Englands totale hærstyrke. Dette i følge Forsvarsdepartementet,

Omtrent fire prosent av befolkningen i Storbritannia er muslimer.

Utenriksdepartementet i Storbritannia opererer med helt andre tall enn Khalid Mahmood. De mener at det kun er snakk om 400 personer som har reist til Syria siden krigen der startet. Mahmood på sin side mener at dette tallet er latterlig lavt, og sier at den engelske regjeringen har sviktet når det gjelder å ta seg av ekstremistene på hjemmebane.

Ingen kommentarer: