lørdag, september 13, 2014

Anne Graham Lotz kritisert i The Jerusalem Post for å oppfordre til å be for Jerusalem - her er hennes svar

For kort tid siden gikk Anne Graham Lotz ut med en innstendig oppfordring til å be for Israel og Jerusalem.

Nå er hun blitt kritisert i The Jerusalem Post for dette bønneinitiativet.

Her er hennes svar på kritikken, i min oversettelse, slik den ble publisert i dag:

'Og dette evangeliet om riket skal bli forkynt over hele jorden til et vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme'. (Matt 24,14)

Hva tror du på? Denne siste uka, mens jeg ventet i en bilkø for å hente et barnebarn på skolen, lyttet jeg til en sang på radioen som ble beskrevet som den mest populære kristne sangen for tiden. Den ble sunget av Newsboys, og har tittelen: "We Believe."

Samme uka som jeg hørte denne hit'en fra Newsboys leste jeg en kommentarartikkel i The Jerusalem Post som kritiserte min 911-video presentasjon av mitt bønneinitiativ om å be for Jerusalem fordi det lå implisitt i dette bønneinitiativet at jødene trenger å bli frelst. Gjør de? Eller er de unntatt fra evangeliet?

Og hva er evangeliet?

Når apostelen Paulus med djup overbevisning i Rom 1,16 uttaler at ham 'ikke skammer meg ved evangeliet, for det er en Guds kraft til frelse for hver den som tror, både for jøde først og så for greker', hva mente han da?

Påvirket av hit'n og kommentaren har jeg reflektert over hva Paulus talte om og hva jeg tror. Her er mine refleksjoner:

Enhver som er født inn i den menneskelige rase, er født med en syndenatur, så vi er alle syndere. 

Konsekvensen av synden er ikke bare fysisk død, men åndelig død - adskillelse fra Gud nå og i evigheten.

Men så høyt elsket Gud hele menneskeheten at Han sendte Sin egen Sønn, Jesus, inn i verden som et sonoffer for vår synd, slik at hver den som vil tro på Ham, ikke vil fortapes adskilt fra Gud, men vil ha evig liv.

Når vi bekjenner at vi er syndere, og ber Gud om å anvende Jesu død for vår synd og tilgi oss, så vil Han gjøre det.

Etter korsfestelsen av Jesus, reiste Gud Ham opp fra de døde for å gi oss nytt liv her og liv i himmelen når vi dør. 

Når vi responderer og tar imot Jesus ved tro i våre hjerter, kommer personen, Den Hellige Ånd, inn i vårt hjerte, slik at vi blir født på ny og blir et Guds barn, vi får tilgivelse for våre synder, får evig liv.

Når vi mottar Jesus Kristus i tro som vår Frelser og Herre, vi passerer fra mørke til lys, fra Satans makt til Gud, fra døden til liv.

Og evangeliet er dette ...

"Jesus sa: Jeg er veien og sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg."

"Og det er ikke frelse i noen annen. For det finnes ikke noe annet navn under himmelen, gitt blant mennesker, som vi kan bli frelst ved'.

Bare navnet Jesus.

"For dersom du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud reiste ham opp fra de døde, da skal du bli frelst. Med hjertet tror en til rettferdighet, og med munnen bekjenner en til frelse".

"Her er ikke forskjell på jøde og greker. Alle har de samme Herre ..."

Så ... trenger jøder å bli frelst? Ja, det gjør de. I følge Guds ord, deres religion gir dem ikke noe unntak fra at de er syndere. Lik resten av oss, trenger også de en Frelser. Det er derfor Gud gav Jesus som verdens Frelser.

Dette er det evangeliet Paulus talte om. Og dette er det evangeliet jeg tror på.

Ingen kommentarer: