tirsdag, september 30, 2014

Baptister i Europa djupt bekymret og fulle av sorg over det som skjer i Ukraina

Europeiske baptistledere uttrykker stor bekymring og stor sorg over situasjonen i Ukraina.

Det kom frem i forbindelse med at Den europeiske baptistføderasjonens råd kom sammen i Buharest 25.-27. september.

Rådet berømmet også det store arbeidet som ukrainske baptister gjør for å nå de mange som er berørt av krigshandlingene. Det ble også markert at det er 100 år siden utbruddet av 1.verdenskrig. I den forbindelse ble det fremmet en resolusjon hvor 'baptister i alle verdens regioner' ble utfordret til 'arbeide for fred under Jesu Kristi herrevelde'.

Rådet kom også med en sterk anmodning om å vise solidaritet med forfulgte kristne og andre minoriteter i Midt-Østen.

På bildet ser vi en delegasjon fra Den europeiske baptistføderasjonen, som fikk møte statsministeren i Romania. Fra venstre Otniel Bunaciu, som er presidenten for Den europeiske baptistføderasjonen, statsminister Viktor Ponta, Tony Peck som er generalsekretær for Den europeiske baptistføderasjonen samt talsmannen for den rumenske parlamentet.

Med statsministeren fikk delegasjonen anledning til å snakke om spørsmål relatert til tros- og religionsfrihet, relasjonene til Den ortodokse kirke og hva som kan gjøres for å hjelpe ofrene for sexhandelen med mennesker.

Statsminister Viktor Ponta uttrykte på sin side stor glede over det samarbeidet med rumenske baptister når det gjelder utdanning.

Delegasjonen fikk forsikret statsministeren om at rådsmedlemmene kom til å be for ham og for Romanias regjering.

Den europeiske baptistføderasjonen, stiftet i 1949, i den hensikt å forene Europas baptister, består av 770.000 baptister i 52 baptistunioner over hele Europa. Den europeiske baptistføderasjonen er igjen en del av Baptistenes Verdensallianse.

Ingen kommentarer: