torsdag, november 26, 2015

16 åring fra Sentral-Asia ble befridd fra sine mareritt når en evangelist ba for ham

Av sikkerhetsmessige årsaker kan jeg bare si at historien jeg nå skal fortelle deg har skjedd i et land i Sentral-Asia, ikke hvilket av disse landene det skjedde i. Den gir oss likevel et godt innblikk i forholdene til våre kristne trossøsken der:

Nursultan er evangelist i Sentral-Asia. Her er hans historie:

Før forfølgelsene tok til hadde vi opptil 500 personer i menigheten. Nå har mange forlatt oss. Vi er kanskje 60 stykker igjen. Mange vil gjerne komme til møtene våre, men de er redde.

Forsamlingen er ikke registrert så vi møtes i mindre grupper i hemmelighet - i hjem, på markedsplasser, mathaller og ute i naturen. Vi bytter tid og sted etter hver samling. Iblant har vi også bønnemøter om natten. En av brødrene har en bil. Han pleier å skysse barna ut i naturen og ha samlinger med dem der.

For en tid siden lot vi fire personer fra en annen by overnatte hos oss. Det var tre kvinner og en gutt. Jeg benyttet anledningen og fortalte dem om Jesus og de tok imot med åpne hjerter.

Når jeg fortalte at det var feil å gå til okkulte spåkvinner begynte den 16 år gamle gutten å riste kraftig. Han falt ned på gulvet og vred seg slik at hans mor trodde han skulle dø. Selv var jeg redd for at han skulle begynne å skrike og vekke våre naboer. Jeg la hånden på hodet hans og begynte å be. Etter en stund roet han seg ned og ba om et glass vann.

Så fortalte han at så fort han sovnet om kvelden bruker en mørk mann å komme og angripe ham. Hele familien var redd for dette, men jeg forklarte for moren at Jesus kunne befri dem fra denne frykten. Jeg fikk ble med mor som omvendte seg og denne natten sov alle godt. Nå vil familien at jeg skal komme til byen der de bor. Hele slekten deres bor der og trenger befrielse.

Når jeg selv ble kristen for lenge siden ble jeg mishandlet av en gruppe eldre muslimer i moskeen. Nå har flere av dem kommet og bedt meg om tilgivelse, og jeg har tilgitt dem'.

Historien er oversatt fra Ljus i Öster/November 2015

La oss huske denne evangelisten i våre forbønner.

Ingen kommentarer: