tirsdag, november 24, 2015

Belgias sjefrabbiner: Jødene har ingen fremtid i Europa

For første gang siden 2.verdenskrig var synagogene i Belgias hovedstad Brussel stengt på sabbaten. Sjefrabbineren i Brussel, Avraham Gigi, sier nå rett ut at jødene har ingen framtid i Europa.

Så spent er situasjonen, ikke bare i Belgia, men i Frankrike.

Til den israelske radiokanalen 103 FN, sier Avraham Gigi, at Belgias hovedstad nærmest har vært helt stengt de siste tre dagene.

'Det er en følelse av frykt i gatene, belgierne forstår at også de er målskive for terroristene. Jødene ber nå i sine hjem, i motsetning til i synagogen, og noen av dem planlegger å emigrere', forteller sjefrabbineren til den israelske radiokanalen.

Han forteller at enkelte jøder også kommer sammen i hjemmene for å be.

I følge Avraham Gigi skal det finnes ca 50.000 jøder i Belgia. 25.000 av dem bor i Brussel, 18.000 i Antwerpen og resten rundt om på mindre steder i Belgia. Enkelte av dem reiser nå til Canada og USA, men flere reiser også til Israel.

'De forstår at det er ingen fremtid for jødene i Europa'.

Hva Frankrike angår har landet den største jødiske befolkningen i verden med 478.000 innbyggere. Nå rømmer de landet. Ikke siden staten Israels gjenopprettelse i 1948 har man opplevd at så mange jøder har forlatt Frankrike til fordel for Israel som nå. Det er ventet at så mange som 15.000 jøder vil emigrere i år.

Billedtekst: Belgisk politi har fått klar beskjed om å passe på landets jødiske befolkning. Foto: Times of Israel.

Ingen kommentarer: