søndag, november 29, 2015

SISTE: To kristne brødre drept i Libya på grunn av deres tro

To kristne brødre fra Egypt er henrettet i Libya.

De to ble tatt til fange av islamister, skutt og drept i ørkenen i den vestlige delen av Libya. Flere titalls koptiske kristne skal være fanget i Libya, og har ingen mulighet til å komme seg ut.

Det er International Christian Concern som melder dette lørdag kveld.

Etter mer enn en uke i intens spenning fikk Sabry Bakhit den telefonen han hadde fryktet aller mest. De døde kroppene til hans to brødre, Wasfy og Fahmy, var blitt funnet. Dette er de to siste av et økende antall koptiske kristne fra Egypt som har mistet livet i hendene på militante islamister fra IS som opererer i Libya.

Wasfy Bakhit Gad Mikhail (37), gift, men uten barn og hans bror Sabry (31), gift og far til en sønn, hadde forlatt sine familier i Sohag og reist til Libya for to år siden for å søke arbeid, men klarte ikke å finne noe utkomme for deres familier. Deres yngre bror, Famhy (27) også han gift, men barnløs, dro til Libya for et år og seks måneder siden for å slå seg i lag med sine brødre.

De tre brødrene har levd i et hus sammen med andre slektninger i området rundt Abu Shaalh i Misrata. Som mange andre koptere har de arbeidet innen bygningsbransjen. 6. november dro Wasfy og Fahmy ut på et oppdrag. Siden har ingen sett dem, før deres kropper ble funnet ute i den libyske ørkenen. De to var kristne og mange møtte frem i begravelsen.

Presten deres, fader Suleiman Botros, sier i en kommentar at de to brødrene ble drept ene og alene fordi de var kristne, og ikke ville fornekte troen på Jesus.

Ingen kommentarer: