lørdag, november 07, 2015

Canadisk mennonit med bakgrunn som lege i Niger blir Canadas nye helseminister

Jane Philpott (bildet), som er medlem av Community Mennonite Church i Stouffville, og sjef for familiemedisin ved Markham-Stouffville Hospital, er utnevnt til ny helseminister i regjeringen til Canadas nye liberale statsminister, Justin Trudeau.

54 år gamle Jane Philpott har arbeidet som lege de siste 31 årene. Hun vant over Paul Calanda, som har representerte de konservative de siste syv årene.

I et intervju med Canadian Mennonite som ble gjort 10.november i fjor, forteller Philpott at hennes politiske engasjement har sine røtter i anabaptismen. Hun nevner i denne sammenhengen verdier som sjenerøsitet, tilgivelse, forsoning, nestekjærlighet og fredsskapende arbeid.

'Jeg tror vi kan gjøre mye godt gjennom en god påvirkning av politikken gjennom politisk lederskap. Disse kvalitetene jeg nevner er vevd inn i selve fibrene av min karakter og vil alltid influere mine tankeprosesser, avgjørelser og handlinger'.

Om menigheten hun tilhører, sier hun: 'Den hjelper meg ved å være et trygt ly og sted for gjenopprettelse'.

Jane Philpott har arbeidet som ung lege i Niger for det som den gangen het Sudan Interior Mission' og hun ble i Niger i 10 år. Her skulle tragedien ramme henne. Hennes eldste datter døde av hjernehinnebetennelse, og hennes andre barn måtte evakueres til Canada. Likevel returnerte Jane Philpott da Niger var rammet av en sultkatastrofe.

Ingen kommentarer: